Nieuws

Correctie clubledenblad

In ons recent verschenen clubledenblad zijn een aantal zetfouten geslopen:

-het ledendiner gaat wel degelijk door op zondag 28 januari, en niet op 25 februari

-de dag van de verzamelaar gaat door op 13 mei,niet op 6 mei

Wij bieden onze excuses aan voor dit misverstand

 

OTC-Quiz geannuleerd.

Om organisatorische reden kan de quiz, die op 18 november gepland stond, niet doorgaan. Wij excuseren ons bij deze voor het ongemak en kijken al uit naar een volgende editie.

Kustrally De Haan

Deze rondrit mag je als echte liefhebber zeker niet missen, want wanneer krijg je anders ooit nog eens de kans om met je trekker over de zeedijk te rijden? We verzamelen op zaterdag 17 juni ’s morgens om 9 uur aan het sportcomplex ’t Haneveld, Nieuwe Steenweg, 74 te 8420 de Haan, waar we de deelnemers eerst een koffie en een koek aanbieden. Om 10 uur vertrekken we voor de morgenrit richting de Haan.

Op de middag is er voor de deelnemers in de feesttent te Vlissegem stoofvlees met frietjes en aangepaste groenten voorzien.

Na de middag gaat de rondrit richting Wenduine, met ook al weer een tussenstop.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 18 euro (9 euro voor kinderen <12 j). We voorzien in een koffie en boterkoek bij aankomst, het middagmaal en een paar drankbonnen. Vermeld op uw inschrijvingsformulier ‘kustrally’ en het aantal personen.

 

PCLT-rally op 25 mei

Naar aloude traditie richten we ook dit jaar weer een rondrit voor onze leden in. Deze keer hebben we het idee opgevat om hier onze leden voorrang te geven, dus neem zeker uw lidkaart mee op deze uitstap. Verzamelen doen we vanaf 10 uur op de hoeve Debruyne, Diksmuidsestwg. 357 te Roeselare. Na het aperitief staat kip met frieten op het menu.

Na het middageten maken we een korte rondrit door Roeselare en omstreken om aan te komen aan het PCLT in de Zuidstraat,25 te Roeselare. Daar worden onze tractoren tot 16.30 uur aan het publiek getoond.

De deelnameprijs voor dit gebeuren bedraagt 15 euro (8 euro voor kinderen <12 j). Daarin zit een koffie bij aankomst, het middagmaal (beenhesp met frieten en groenten) en een drankbon begrepen.

Inschrijven kan tot 18 mei door overschrijving op het OTC-rekeningnummer 0012 5678 3429 met vermelding ‘PCLT-rally’ en het aantal personen (volwassen en kinderen).

Mis deze vaste afspraak niet en schrijf tijdig in!

Dag van de Verzamelaar

Ook dit jaar weer brengt de dag van de verzamelaar een rijk gevuld programma. Niet minder dan drie deelnemers laten u op 14 mei hun collectie zien, met name:

*Familie Vandewalle, Leysafortstraat, 30, 8810 Lichtervelde. Hier is de volledige collectie Fendt-tractoren van het prille begin tot de huidige generatie te zien. De organisatoren maken zich sterk, 150 exemplaren van dit Zuidduitse tractormerk samen te kunnen brengen, waaronder alle rariteiten die er ooit gemaakt werden. Er wordt 3 euro inkom gevraagd, die integraal naar karnavalsvereniging de Brumis gaat.

*Familie Vervaele, Kasteelstraat, 25, 8810 Lichtervelde. Dries en compagnie zorgen voor een thematische voorstelling van de geschiedenis van de Vierzon-tractoren en stellen een aantal werktuigen statisch en dynamisch tentoon.

*Francis Buyse, Oostlaan 1, 8560 Gullegem. Hier krijgt de bezoeker een grote collectie tractoren van het merk MAN,Holder maar ook andere zoals Ursus, Bernard, MM-Track, Unimog te zien.

Breng een bezoekje aan deze drie locaties, het zal zeker de moeite lonen!

OTC op Het Salon voor land- en tuinbouw in Roeselare

Dit jaar gaat naar tweejaarlijkse gewoonte van zaterdag 25 t.e.m maandag 27 februari het Land- en Tuinbouwsalon in de Hallen langs de Diksmuidsesteenweg te Roeselare door (zie ook meer op www.landentuinbouwsalon.be). Net als tijdens de vorige editie neemt Oude Trekker Club Roeselare aan deze vakbeurs voor land- en tuinbouw deel door op een 160m² grote stand verschillende pronkstukken uit de geschiedenis van de landbouwmechanisatie tentoon te stellen.

Nieuw dit keer is dat we niet alleen het statische, maar ook het dynamische aspect van de restauratie van een oldtimer in de kijker willen stellen. Met een kleine workshop wordt getoond hoe we de restauratie van een oldtimer tot een goed einde kunnen brengen. Een tractor, die in een eindfase van restauratie gekomen is, zal er voorzien worden van de eindafwerking.

We nodigen onze leden en geïnteresseerden in landbouwerfgoed graag uit om bij een natje en een droogje te komen bijpraten over alles wat er om en rond onze hobby leeft, namelijk het aanschaffen, het restaureren en bewaren van die objecten. U bent van harte welkom op onze stand en misschien raakt u op die manier ook besmet met het virus, dat al veel honderden mensen voor u kregen!

 

Graag tot volgend weekend!

 

Het OTC-bestuur

Ledendiner op 12 februari

Graag nodigen wij u uit op ons jaarlijks ledendiner. Wij hebben op vraag van een groot aantal deelnemers het tijdstip veranderd van zaterdagavond naar zondagmiddag.

U bent van harte welkom op Zondag 12 februari 2017 om 12u00 in zaal ‘De Oude Melkerij’, Stationsstraat143b in Hooglede (Gits).

Wij stellen u graag het volgende menu voor:

  • Kabeljauwhaasje met bieslooksausje en pasta
  • Parelhoenfilet in romig sausje
  • Appeltaart met vanilleijs en calvados
  • Mokka

Wijnen en waters zijn in de prijs inbegrepen tot aan de koffie.
Daarna strekken we de beentjes op muziek van vroeger en nu!

Voor dit uitgebreide menu betaalt u de democratische prijs van 40 €.
Gelieve over te schrijven op rekening BE26 0012 5678 3429 op naam van Oude Trekker Club VZW ten laatste tegen 5 februari met vermelding van uw naam.
Betaling geldt als inschrijving.

Om praktische redenen worden geen tafels voorbehouden.

Wij hopen van harte u allen te mogen verwelkomen!