6de OTC-quiz - 10 oktober 2015

VERSLAG

Het was ondertussen al twee jaar geleden dat we met OTC nog de quiz georganiseerd hadden. Dit origineel concept van vragen over onze hobby, afgewisseld met algemene kennisvragen, moest zeker weer in onze agenda opgenomen worden. We begonnen allemaal samen aan de voorbereiding van deze activiteit, waar zeker heel wat leden naar uit kijken. Samen met alle bestuursleden zochten we originele vragen samen, zodat we de deelnemers weer een avond ludiek vertier konden aanbieden, en gingen we op zoek naar een nieuwe locatie, die we in het Vrij Technisch Instituut in Torhout vonden.

We konden uiteindelijk toch op meer dan vijftig deelnemers rekenen, die in de drie rondes het beste van zichzelf gaven. In de eerste ronde met vragen over tractoren en motoren zonder beelden lagen de uitslagen nog vrij dicht bij elkaar, maar de tweede ronde gooide het klassement helemaal door elkaar. Niet voor niets was het nu en dan gokken in een ronde waar aardrijkskunde, muziek, mythologie, taal, fysica en rekenen willekeurig de revue passeren. In de derde ronde konden de deelnemers zich dan weer concentreren op wat hen het meeste bezighoudt, met name tractoren en motoren, maar deze keer met beelden. Heel wat originele vragen stelden zelfs de hardste merkenfans nu en dan voor enorme dilemma€s€
Aan het eind van de quiz bleken de Fiatboys met 52 punten net iets te sterk voor de SDF-Friends, die met één puntje minder de duimen moesten leggen voor de winnaars. Het podium werd aangevuld door de Steyr-MF-boys, die ook voor een puike prestatie zorgden. De andere groepen volgden elkaar kort op, en zelfs rode lantaarn €de Vetpoempe€ moet nog met een goed gevoel naar huis gegaan zijn, zeker als ze nog net boven de helft aftikten. Dit is als organisator natuurlijk ook leuk, en aan de reacties van de deelnemers te horen was onze missie zeker geslaagd.

Iedereen kon naderhand nog aan de prijzentafel aanschuiven, en zo konden we opnieuw van een geslaagde activiteit spreken, die zeker voor herhaling vatbaar is!


De OTC-bestuursleden met de winnaars van de avond, de Fiat-boys.