Busreis Nordhorn - 8 augustus 2015

VERSLAG

Nieuw op de kalender dit jaar was de busreis naar Nordhorn op zaterdag 8 augustus. Dit plaatsje ligt nauwelijks vijftien kilometer over de grens met Nederland, en het Tierpark vormt er jaarlijks het toneel voor een van de grootste oldtimertractorshows van Europa. Dit jaar stonden de merken Deutz en Fahr centraal op de Historischer Feldtag.
Wie de show ooit al eens bezocht heeft, of via de media een en ander heeft bekeken, weet dat kosten noch moeite gespaard worden om rond deze thema’s groot uit te pakken. Zo ook deze keer, want niet minder dan zeshonderd Deutz-trekkers en een paar honderd Fahr-trekkers en werktuigen stonden netjes volgens bouwjaar en/of uitvoering in dichte rijen opgesteld. Van de MTZ tot en met de volledige rij 06 en heel wat DX-modellen in Deutz, over tractoren, werktuigen en andere curiosa van de firma Fahr, het passeerde allemaal de revue.
Daarnaast passeerden ook zo goed als alle andere Duitse merken de revue, aangevuld met courante ‘buitenlandse’ exemplaren . Wie de machines ook eens in actie wilde zien, kon zijn gading vinden op de vele demoterreinen. Van grasoogst tot wegenbouw met stoom, van dorsen tot hakselen, het waren drukke tijden rond de plaatselijke zoo.
Een ruime onderdelenmarkt maakte het bezoek aan deze show compleet, want ook daar kon je, zoals op shows van dit niveau dikwijls het geval is, wel eens een uniek stuk op de kop tikken.
De deelnemers aan deze busreis waren uitermate optimistisch over dit initiatief om, ondanks de grote afstand, deze show toch op één dag te kunnen bezoeken en kijken al naar een volgend bezoek met de OTC-bus uit!


Dichte drommen Fahr-tractoren


Deze Opel-trekker uit de twintiger jaren is volgens de verkoper een uniek stuk.


Een van de 16006-tractoren, waarvan begin de jaren ’70 nauwelijks veertig exemplaren gebouwd werden.